Yleislääkärin tehtäviin kuuluu jatkuvan lääketieteellisen hoidon tarjoaminen oman yhteisön potilaille. Yleensä potilas tulee ensimmäisenä yleislääkärille tai omalääkärille joko vastaanotolle tai hoitokodissa. Kun turvotusta eli ödeemaa diagnosoidaan ja hoitoa suositellaan, on käytettävä kokonaisvaltaista harkintaa. Tähän kuuluu potilaan esitietoihin perehtyminen ja turvotuksen ja ihon perusteellinen tutkimus. Diagnoosiin saattaa kuulua potilaan ohjaaminen erikoislääkärille tai sairaalaan lisätutkimuksiin tai hoitoon.
Yleislääkäri on osa terveydenhuollon tiimiä, johon voi kuulua haavahoitaja, lymfedeema-asiantuntijoita tai jalkahoitaja. Näiden kanssa tulee pohtia ödeemapotilaan (ja tämän perheen tai hoitohenkilökunnan) hoitovaihtoehtoja. Potilaan osallistaminen ja auttaminen ottamaan vastuuta omasta terveydestään lisää onnistumisen mahdollisuuksia ja hoitosuunnitelman noudattamista.
Minä olen Gaynor, ja minulla on sekundäärinen lymfedeema rintasyöpähoitojen jäljiltä. Olin kauhuissani ja vihainen siitä, ettei minulle ollut kerrottu tästä riskistä. En ollut koskaan kuullutkaan lymfedeemasta enkä tajunnut, miten joutuisin muuttamaan elintapojani ja miten vähän tietoa oli tarjolla. Kiukustani kasvoi intohimo lisätä tietoisuutta lymfedeemasta ja tukea muita sen kanssa eläviä sosiaalisessa mediassa, Facebookissa, Twitterissä ja LinkedInissä sekä verkkosivustolla.